left-image

Op Texel

Karting

Sponsors

Alles over

Karting op Texel

Mede dankzij het succes van Max Verstappen, leeft de kartclub op Texel in volle glorie. De twee banen op circuit Akenbuurt zijn weer samengevoegd tot een grote baan. Iedere zondagmorgen vanaf 10.00 uur kan er gekart worden met eigen 4-takt karts. We rijden op Texel met de volgende klassen: Cadet, Tillotson, RK1, 9PK, 390cc en Pro Karts. Andere karts zijn niet toegestaan.

block-img

Om het voor iedereen betaalbaar en gezellig te houden, adviseren wij om een pro-kart aan te schaffen. De meeste kartleden hebben een pro-kart en dit biedt veel voordelen. Dit is een kart met 2 motoren van 160 cc met
elk 5,5 pk aan vermogen. De motoren zijn vaak van het merk Honda. Het onderhoud van deze motor bestaat uit 2 keer per jaar olie vervangen en wellicht een revisie na 80 uur. Een goede tweedehands prokart is al verkrijgbaar vanaf 800 euro. Lees meer over prokarts.

block-img

Wedstrijden

Ook zullen er weer verschillende wedstrijden georganiseerd worden. Bij deze wedstrijden wordt er in team verband gereden, deze teams bestaan uit verschillende type karts en motoren. Bij elke wedstrijd is de team samenstelling weer anders, deze zullen zoveel mogelijk gelijkwaardig zijn.

Als je lid wilt worden van de afdeling karting

De kosten in 2023 :

Licentie € 85,-
Lidmaatschap MAB € 15,00 (wordt geïncasseerd)

De baanhuur is € 15 per persoon en wordt per keer met de kartbaan afgerekend. Of 300 euro per jaar.

licentie aanvragen

Verzekeringspolis

Als je een kart wilt aanschaffen kan je informatie inwinnen bij de club, die weten wat je het beste kunt aanschaffen en weten vaak waar je dat het beste kunt aanschaffen. Meestal is er ook binnen de club wel een tweedehands kart te koop om mee te beginnen.