left-image

Op Texel

Autocross

Sponsors

Alles over

Autocross op Texel

Vraag online je NAB licentie aan via de website van de Nederlandse Autosport Bond.

De reglementen zijn ook te vinden op de website van de Nederlandse Autosport Bond.

Rodeo gradings
Sinds 2018 is er een grading systeem voor de rodeoklasse. Dit maakt de wedstrijden spannender, doordat de coureurs op basis van behaalde punten gaan starten. De startvolgorde is als volgt: wit, geel, blauw en rood. De kleur is te herkennen aan het dakbordje (40x40cm) op de crossauto.

block-img

Rodeo paspoorten
Sinds 2019 is een Rodeo paspoort verplicht. Het Rodeo paspoort is te vergelijken met het Stockcar F1 paspoort wat al jaren gebruikt wordt. Er is één groot verschil, het Rodeo paspoort is persoonsgebonden. Zo is het mogelijk om meerdere auto’s per jaar te rijden met één paspoort. Het paspoort is aan te vragen (of op wedstrijddagen) via de FAC, waar de eerste Rodeo wedstrijd gepland is. Ook is hij verkrijgbaar via de ACON en MAB. De kosten voor het paspoort bedragen eenmalig €10,-. Wanneer het paspoort kwijt is, zal een boete van €50,- opgelegd worden. De clubs zullen onderling een lijst met uitgegeven paspoorten bijhouden.

Formule 1 Stockcars
Dit is de koningsklasse van de autocross. Met zo’n 30 wagens aan de start met motorvermogens tot maar liefst 700 pk kun je nagaan wat voor geweld dit is.

Vrije Standaard
Deze klasse van opgevoerde en verstevigde personenauto’s staat garant voor hoge snelheden.

Rodeo
Hier doen ze het met auto’s die niet meer door de APK kwamen. Opvoeren is verboden en verstevigen ook, slechts de rolkooi is verplicht. Door de toegankelijkheid van de Rodeo wordt er niet altijd even zuinig omgesprongen met het materiaal. Van hun kun je dan ook het nodige spektakel verwachten.

Juniorklasse
De autocross klasse voor de jeugd, sinds 2003 op Texel! Deze klasse is speciaal gericht op junioren van 12 tot 18 jaar en is als opstapklasse bedoeld. Veel inmiddels bekende coureurs zijn hun crosscarriere in deze juniorklasse begonnen!